Второто етерично масло, в което гарантираме, че “бохемите на зодиака” ще се влюбят, е маслото от тангерина. 🙂
 
Смята се, че тангерината е била култивирана в Мароко и получава името си от стилния пристанищен град Танжер, където гостуващите европейци и американци за първи път се влюбват в този вкусен плод през 18-ти и 19-ти век. От Танжер тези изящни плодове биват донесени в Европа и Америка и стават известни като мандарини (tangerine), което буквално означава „от Танжер“.
 
Тези малки, сочни плодове имат тънка кора, в която се намира етеричното масло. Необходими са около шест килограма кори, за да се получи една бутилка от 15 ml етерично масло. Произведено в Бразилия, етеричното масло от тангерина doTERRA е сладко и пикантно, с емоционално повдигащи качества. То предизвиква чувство на щастие, радост и креативност, и се използва за енергизиране на настроението.
 
Основен химичен компонент: Лимонен
 
Етеричните масла, които притежват високи нива на монотерпена лимонен, често са известни със способността си да имат стимулиращ и подобряващ ефект върху настроението. Те могат да бъдат изпитани чрез ароматно използване – разпръскване или вдишване на етеричното масло. Лимоненът е известен и със своите почистващи свойства, което го прави полезен за почистване на повърхностите в дома ни.
 
Съвети за употреба
 
Добавете две до три капки от маслото към любимите си рецепти за торта, бисквитки или кифлички и се насладете на сладкия, вълнуващ вкус, който маслото от тангерина може да добави към любимото ви сладко лакомство.
 
Добавете няколко капки етерично масло от тангерина към вашата вода, сутрешни смутита, лятна лимонада или чай, когато имате нужда от допълнителен вкус.
 
Цитрусовите етерични масла като лимон, лайм и див портокал са широко известни със своите стимулиращи, енергизиращи ефекти, когато се използват ароматно. Сложете една до две капки масло от тангерина върху дланта си, разтрийте ръцете си една в друга и ги поставете върху носа си за 30 секунди. Ако предпочитате да се наслаждавате на ободряващия аромат на маслото от тангерина за по-дълъг период от време, помислете за добавяне на няколко капки към любимия си дифузер за етерично масло и изпитайте освежаващия аромат в продължение на часове.
 
За да се възползвате от почистващите свойства на маслото от тангерина, добавете няколко капки към своя домашен универсален спрей. Етеричното масло не просто ще почисти и освежи плотовете и повърхностите в дома ви, но и ще им придаде приятния сладък аромат на тангерина. Използвайте освежаващия аромат на масло и за да се справите с неяриятните миризми от мивката.
 
Маслото от тангерина може да се използва и локално, за да подпомогне насърчаването на чувството на спокойствие и радост. Когато имате нужда от допълнително слънце в живота си, нанесете масло от тангерина локално върху точките на пулса или на корема.
 
Препоръчвани съчетания от етерични масла
 
Като сладко, цитрусово етерично масло, тангерина се комбинира добре с различни етерични масла. Можете да смесите масло от тангерина с други цитрусови масла като бергамот или лимон за ярък, повдигащ настроението аромат. Пикантният аромат на етерично масло от тангерина може също да се съчетае добре с етерични масло от сладка (spearmint) или лютива (peppermint) мента.
 
Предупреждения
 
Възможна чувствителност на кожата. Дръжте далеч от деца. Ако сте бременна, кърмите или сте под наблюдение на лекар, консултирайте се с Вашия лекар. Избягвайте контакт с очите, вътрешните уши и чувствителните зони. Избягвайте слънчева светлина или UV лъчи до 12 часа след нанасяне на продукта.

Коментирай