Да приветстваме слънцето, което съвсем скоро се настани в знака на земния, неподвижен и женски знак Телец.

 
Днес сме подбрали за вас едно от любимите си масла, хармониращо чудесно с този топъл и изпълнен с благоговение пред живота зодиакален знак. 🙂
 
Името “грейпфрут” се приписва на плодовете, растящи на гроздове, наподобяващи тези на гроздето.
 
Известен със своя кисел и остър вкус, грейпфрутът е кръгъл жълто-оранжев плод на вечнозелено цитрусово дърво. Етеричното масло от грейпфрут се извлича от кората на този плод и е ценено за многобройните си приложения и ползи.
 
Ароматът на етеричното масло съвпада с цитрусовите и плодовите вкусове на плода и осигурява ободряващ и енергизиращ аромат. При дифузиране маслото от грейпфрут предизвиква усещане за яснота и поради основния си химически компонент – лимонен – е чудесно средство за повдигане на настроението.
 
Насладете се на успокояващ масаж с етерично масло от грейпфрут. За добро настроение след дълъг ден нанесете няколко капки и масажирайте желаните зони. Избягвайте излагане на UV светлина до 12 часа след локалното нанасяне на това цитрусово масла.
 
Тийнейджърските години могат да предизвикателни заради появяващите се кожни раздразнения. Можете лесно да помогнете на тийнейджъра у дома да се справи с проблемната кожа, като добавеите етерично масло от грейпфрут към нощния му лосион за лице.
 
Плодовият и пикантен вкус на етеричното масло от грейпфрут е чудесно допълнение към различни храни и напитки. За да добавите допълнителна свежест своето сутрешно смути, добавете една до две капки масло от грейпфрут към него.
 
Втрийте една до две капки етерично масло от грейпфрут върху стомаха си, за да имате здравословна емоционална връзка с тялото си.
 
Добавете маслото от грейпфрут към любимите си продукт за ексфолиране и измиване на тялото. Така ще се насладите на ободряващия му аромат и ще подпомогнете процеса на изглаждане на кожата.
 
Често четенето или ученето за дълги периоди от време може да накара ума да се лута и да загуби фокус. Разпръскването на етерично масло от грейпфрут ще помогне за подобряването на концентрацията тогава, кокато тя ви е необходима.
 
Грейпфрутът се съчетава добре с различни етерични масла за допълнителни ползи за тялото и ума. За идеална смес комбинирайте етерични масла от грейпфрут с тамян, иланг-иланг, здравец, лавандула, мента, розмарин и бергамот за дифузия.

Коментирай